fara

Jižně od kostela, nad hranou údolí potoka stojí přízemní stavení s valbovou střechou, doplňující v dálkových pohledech areál kostela. Zděná budova s hladkou okrovou omítkou a bílými šambránami. Exteriér: Hlavní průčelí je sedmiosé s portálem uprostřed, ve 2. a 6. ose slepá okna, mezi 2. a 3. osou větrák. Kamenný, mírně předsazený sokl, pod střechou drobná korunní římsa. Dvojitá okna jsou osazena do špalety, dělená na 8 tabulek, šambrány jednoduché na kamenné parapetní desce. Portál s nadpražní římsou je profilovaný kymatem a mělkým ustoupením uprostřed čelní plochy, nadpražní římsa je profilována kymatem, okapní deskou a kymatem. Vlevo od portálu pod schodištěm je vstup do suterénu- prostý, se segmentovým cihelným nadpražím. Východní průčelí je dvojosé, jižní s nepravidelně rozhozenými pěti osami oken, západní průčelí o dvou osách, okna jako na severní fasádě. Střecha valbová, krytá bobrovkou s cihelnými komíny na jižní straně hřebene.