městský dům

Jedná se o městský rohový secesní dvoupodlažní dům. V patře na nároží je umístěn trojboký arkýř, boční fasády o tří a čtyř osách jsou zakončeny rizality se čtyřúhelníkovými štítky zasahujícími do střešní konstrukce, štít je i nad arkýřem, po stranách tohoto štítku jsou dvojice obloučkových štítků. V rizalitech jsou osazena trojdílná okna, stejně jako je okno nad vstupními dveřmi, ostatní okna jsou dvojdílná s poutcem. Veškeré truhlářské prvky jsou původní s jemným bohatým dekorem a profilací. Původní vstupní dveře s bohatým truhlářským zdobením jsou doplněny secesní kovanou mříží, stejně jako sklepní okénka. Kamenný sokl z nepravidelných kamenů. Fasáda je na vysoké umělecko-řemeslné úrovni s bohatými geometrickými motivy s doplněním štukových prvků kamenickými destičkami.