vinná búda

Vinohradnická búda je přízemní nepodsklepená dvouprostorová stavba, částečně zapuštěná do terénu, štítem orientovaná k přilehlé cestě, zastřešena pravidelnou sedlovou střechou. Vstup do objektu je dveřním otvorem situovaným v čelní fasádě. Čelní fasáda je opatřena ultramarínovou podrovnávkou. Dřevěný deštěný štít ze svisle kladených prken je předsazen před vstup bez podepření dřevěnými sloupky. Jedná se o typ vinné lisovny bez sklepa. Dispozice je dvouprostorová s přední lisovnou a zadním sklepem. Celý objekt je postaven z nepálených cihel. Vnitřní a vnější omítky jsou částečně provedeny původní technologií jako hliněné omazávky. Strop je dřevěný trámový, trámy jsou autentické z dubového dřeva, horní deskový záklop je novější. Podlahy jdou nepůvodní betonové. Krokve krovu jsou z ručně opracované tyčoviny z měkkého dřeva, střecha je pokryta keramickou, pálenou taškou.