vinná búda

Jedná se o přízemní dvouprostorovou stavbu, částečně zapuštěnou do terénu, štítem orientovanou k přilehlé cestě, zastřešenou pravidelnou sedlovou střechou krytou doškem. Vstup do objektu je dveřním otvorem situovaným osově v čelní fasádě. Vstupní dveře jsou z cca 20 cm širokých dubových fošen osazených diagonálně. Dřevěný deštěný štít ze svisle kladených prken je předsazen před vstup. Ve štítu jsou obdélníková prkenná dvířka. Dispozice je dvouprostorová s přední lisovnou a zadním sklepem. Převažující stěny jsou provedeny jako hliněná tlučenice, část je vyzděna z nepálených cihel, zadní štítová stěna je z kamene. Vnitřní i vnější omítky jsou provedeny původní technologií jako hliněné omazávky. Strop je dřevěný trámový. Trámy jsou vynášeny středním dřevěným trámem s datací 1774. Podlahy jsou původní hliněné.