vodárna

Secesní vodárna se nachází na Hudcovské výšině, severně od obce Hudcov. Objekt stojí ve vlastním oploceném areálu, východně od nejbližší souvislé zástavby v místní části Výšina, u hlavní komunikace vedoucí z Duchcova na Teplice. Areál vodárny je obklopen poli. Secesní stavba na čtvercovém půdorysu se nachází ve středu parcely a vede k ní od komunikace jednoramenné schodiště. Jižní stranou je vodárna zapuštěná do svahu, který se svažuje od jihu k severu. Vodárna je členěna nárožními pilastry, ukončenými secesními akroteriemi a je zakončena pultovou střechou. Ve středu hlavního jižního průčelí se nachází plastický portál, osazený jednokřídlými kovovými zelenými dveřmi. Portál je zakončen nadpražní římsou, nad kterou je obdélné okno lemované plastickými profilovanými šambránami. Plastická oblouková římsa rozděluje fasádu na několik různých polí. Pole jsou zdobena secesní štukovou výzdobou s rostlinnými motivy, v polích vedle portálu jsou symetricky umístěny ženské masky. Boční fasády stavby dodržují členění hlavního průčelí a jsou též zdobeny rostlinnými motivy a jedním slepým obdélným okenním otvorem s profilovaným ostěním. K západní stěně je připojen přístavek na obdélném půdorysu, který z části zakrývá okenní otvor. Tento okenní otvor je následně naznačen na boční stěně přístavku.