dům

Dům stojí v západní části obce při silnici ze Srbské Kamenice do Nové Olešky a dále na Ludvíkovice. Umístěn je na pravé straně, orientován štítovou stranou k silnici. Dům č. p. 2 je obdélný, patrový roubený se sedlovou střechou krytou na koso kladenou vláknocementovou šablonou šedé barvy. Patro vynášené podstávkou je hrázděné. Povrchová úprava dřeva je všude tmavě hnědá včetně tektonických prvků v hrázdění. Výplňová plocha hrázdění je bíle omítaná až na žlutě omítaný klín u pravé osy v patře v západním průčelí. V štítovém průčelí má dům tři okenní osy v roubeném přízemí i v patře, šambrány jsou světlé vykrajované. Štít má dvě okna, dělen je vyřezávaným prknem, ve spodní části je svisle bedněný, nad prknem jsou lišty sesazeny na rybinu. Podélná západní stěna je čtyřosá v roubeném přízemí i v hrázděném patře, i když je druhé okno zleva v patře vyosené oproti přízemí, kde se nachází pravoúhlý vstup v dřevěném vyřezávaném portálu. Šambrány oken jsou vyřezávané a světlé shodně jako ve štítovém průčelí. Východní podélná stěna je částečně svisle bedněná s přístavkem pod pultovou střechou. Vlevo jsou dvě okna v roubené části, patro je hrázděné stejně jako na zbytku objektu. K zadnímu průčelí přiléhá přístavek s pultovou střechou.