kaple sv. Anny

Kaple se nachází v centru obce, jihovýchodně od kostela sv. Petra a Pavla, jižně od fary. Západním vstupním průčelím se obrací do volné rovinné travnaté plochy, dnes osazené několika dřevěnými sochami. Jde o plochu někdejšího hřbitova. Původně byla kaple presbytářem později vyhořelého kostela, na ploše před západním průčelím tedy dříve stála jeho loď. Kaple sv. Anny je vystavěna na přibližně obdélném půdorysu se skosenými západními nárožími a s polygonálním závěrem na východní straně. Je zděná, omítaná, opatřená monochromním okrovým nátěrem. Kryta je jehlancovou střechou s pálenou bobrovkou kladenou jednoduše. Kovová vrcholová hrotnice má tvar kříže. Vnější fasády sakrální stavby jsou hladké, nečleněné. Sokl vystupuje z fasády na jihovýchodní straně, v místě klesajícího terénu. Jinak jsou průčelí ukončena pouze hladkou fabionovou korunní římsou, odsazenou profilovaným páskem. Pod ním jsou na fasádě viditelné roznášecí destičky táhel, dvě na západní a dvě na východní straně. Nároží polygonu jsou zpevněna jednou odsazenými hranolovými opěrnými pilíři, krytými pultovými stříškami. Stěny jsou prolomeny svisle obdélnými okenními otvory s půlkruhovým zakončením, které jsou opatřeny pískovcovými ostěními profilovanými jednoduchým výžlabkem. Ostění jsou vsazena do lichoběžníkových špalet se segmentovými záklenky. Západní stěna kaple je prolomena renesančním vstupním portálem s hrotitým záklenkem. Jeho pískovcové ostění je zdobeno reliéfním vegetabilním ornamentem s medailony a s obtížně rozpoznatelným, patrně erbovním znamením ve vrcholu. Nad ním se nachází vročení 1552. Nad portálem je otevřen nízký okenní otvor s půlkruhovým záklenkem, s pískovcovým ostěním profilovaným jednoduchým výžlabkem. Okna mají nové vitráže. Vstup je opatřen jednokřídlými dřevěnými svlakovými dveřmi.