dům

Řadový dům se nachází v horní části krupského náměstí, v západní uliční frontě, nad hasičskou zbrojnicí. Protilehlé je č. p. 81, které jižně sousedí s Infocentrem Hornické krajiny Krupka. Náměstí ostře stoupá k severu, terén před domem na stoupání reaguje vyrovnávacími a opěrnými zídkami, v místě před soutkou na severní straně domu je osazen i jeden plotový díl kovového zábradlí. Pozemek dvora zezadu ukončuje ulice Na hradbách. Dům je jednopatrový, v zadní jižní části podsklepený. Sevřenou zástavbu rozvolňuje jen úzká soutka na severní straně, překlenutá v úrovni průčelí prampouchem a uzavřená plaňkovou brankou. Půdorys je krátký obdélný. Budova je zděná, omítaná, v průčelí hladce, opatřená v ploše svítivě oranžovou barvou, tektonické prvky jsou bílé. Zadní fasáda je omítaná hrubě, s bledší cihelnou barevností. Objekt je zastřešen nesymetricky, do ulice se střecha obrací strmým sklonem, od hřebene pokračuje jako mírná pultová. Strmá část je kryta tmavočerveným asfaltovým šindelem a opatřena čtyřmi obdélnými střešními okny. Pultová část je izolována černými asfaltovými pásy, prostupují ji tři komínová tělesa a jeden čtvercový výlezový světlík. Průčelí nese zbytky posledního historizujícího členění. Obklad soklu je novodobý, nově dotvořena je přibližně dle původní předlohy mezipatrová římsa, spodní linie lizény v úrovni suprafenester je rovněž v nepůvodní poloze, jen korunní římsa je autentická. Vertikální členění, zastoupené původně pilastry vroubícími portál, chybí. Fasáda je v přízemí čtyřosá, patro tříosé, svisle shodná je pouze osa levá, jižní. Zde je novodobý garážový vjezd, který rozšířil původně užší výlohu redukovanou později na obytné okno. Renesanční sedátkový polokruhově zakončený vstupní portál je ve druhé ose zleva. Jinak jsou otvory rámované šambránami, v přízemí prostými, v patře profilovanými. Nad okny patra jsou dochována torza původních suprafenester ve tvaru krakorcových říms.