pomník Herty Lindnerové

Původní podoba pomníku byla tvořena bazénem obdélného půdorysu se zídkou zakončenou deskou s přesahem. Vrchní deska okraje bazénu byla zalamovaná na čtyři nestejně vysoké části. Jedna ze stran byla opatřena hranolovou hmotou, na níž byl podstavec ve tvaru komolého jehlanu se jménem Herty Lindnerové, který volně přecházel v kubisticky pojednanou plastiku. Samotná plastika byla ztvárněna s vysokou mírou abstrakce do tvaru obličeje pomocí nestejně velkých nepravidelných těles s ostře lomenými plochami. Současný pomník je tvořen vysokým komolým jehlanem se zlaceným poprsím mladé ženy se s kudrnatými upravenými vlasy. Výraz má odbojně pevný s přímým pohledem vpřed. Kompozici dotváří odhalená ramena.