kaple

Kaple je postavená na podélném půdorysu s trojbokým závěrem, její nároží jsou okosená a hlavní, štítové průčelí se vstupní osou je orientované k jihovýchodu. Vstupní průčelí člení lizénový rám, tvořený nárožními svislými lizénami a horní vodorovnou. Vstupní portál je osazený jednokřídlými dřevěnými rámovými dveřmi. Ta jsou rozdělena do kříže na čtyři obdélné, na výšku orientované výplně. Vstup lemuje portál s uchy a horními rohy dovnitř vykrojenými. Na místě hlavního klenáku je čabraková kartuše s vyrytou datací: „1735”. Nad portálem se nachází mělká segmentově zaklenutá nika, zasahující do horní lizény. Nad profilovanou hlavní římsou, která obíhá celou kapli, je trojúhelníkový štít. Ten je prolomený oválným, na šířku orientovaným oknem v šambráně s profilovaným vnějším okrajem. Dva podobné menší otvory jsou proražené v jihozápadní a severovýchodní fasádě, avšak tyto jsou bez orámování. U styku bočních stran se vstupní je svislá lizéna, horní vodorovná je nejen zde, ale i v trojbokém závěru. Sedlová střecha kaple s půljehlancem nad závěrem je krytá eternitovou šablonou. Do střechy je nad závěrem zasazená osmiboká oplechovaná zvonička, ukončená jehlancovou stříškou završenou plechovým křížem. Zvonička je otevřená osmi segmentovými oblouky a má profilovanou podokenní i korunní římsu.