výklenková kaple se sochou sv. Jana Nepomuckého

Výklenková kaple se sochou sv. Jana Nepomuckého stojí při jihovýchodní hranici intravilánu obce, na levém břehu potoka Bouřlivec. Jedná se o zděnou hladce omítnutou stavbu na obdélném půdorysu s půlkruhovým závěrem. Hlavní severozápadní průčelí je sevřeno dvěma nárožními pilastry jejichž hlavice jsou součástí profilované korunní římsy, která obíhá celou stavbu a je kryta na plocho položenými cihlami. Nad tím štít zakončený neúplným segmentovým okřídleným frontonem, též krytý cihlami. Cihly jsou použity také jako krytina střechy, položené přímo na horní stranu klenby interiéru kaple. Vysoký segmentový vstup do kaple je opatřen novodobými mřížovými vrátky. Hlubší nika je zaklenuta valeně a na to navazující konchou. V nice je umístěná socha sv. Jana Nepomuckého a v její stěně jsou (až od roku 1933) osazené dvě reliéfní desky. Oba reliéfy zobrazují výjevy z Pašijového cyklu, na levém je zobrazeno Nesení kříže a na pravém Ukřižování. Plastika světce je postavená na vysokém, subtilním, hranolovém soklu, který je na čelní konvexní straně opatřený německým nápisem: „Renovirt / 1895 / Für Ehre / Gottes”. Sokl je ukončený širokou krycí deskou s profilovanou římsou, na které je další nižší profilovaný sokl s kartuší na čelní straně s rytým nápisem: „HEILIGER / JOHANNES / BITT FÜR / VNS”. Socha sv. Jana Nepomuckého je zobrazená v mírném kontrapostu s nakročenou pravou nohou a hlavou pootočenou doleva, v pravé ruce drží palmovou ratolest a v levé, která je pokrčená, má krucifix. Světec je oblečený do dlouhé kleriky, která přesahuje okraj plintu, zvlněné rochety a přes ramena má přehozenou almuci, na hlavě má biret. Socha má dosud dobře zachovanou polychromii.