boží muka

Jedná se o žulová pilířková boží muka. Osmiboký dřík se zúženou střední částí; postament rozšířený hranolový s okosenými hranami, uchycen železnými pásy. Na čelní straně postamentu v obdélném poli se nalézá tesaná datace 1849. Hlavice je hranolová, oddělená od dříku i od stříšky profilovanou čtyřikrát odstupňovanou římsou. Na všech čtyřech stranách lucerny jsou situovány mělké půlkruhově uzavřené niky s patrnými stopami po upevnění obrázků. Stříška tvaru komolého jehlanu je završena jednoduchou nečleněnou římsou s prostým železným páskovým křížkem. Rozměry: v. dříku 178 cm; v. dříku před zúžením 48 cm; v. hlavice bez stříšky 72 cm; vzd. od dolní římsy k vrcholu hlavice 105 cm; š. jedné strany osmibokého hranolu 12 cm; obdélné nápisové pole s datací 11 x 24 cm; v. číslic 7 cm; š. římsy 44 cm; š. lucerny 28 cm; nika 29 x 20 cm