kaple sv. Vojtěcha

Kaple stojí na návsi v centru obce, na jižní straně průjezdní komunikace, zv. Černčická. Jedná se o zděnou přízemní hladce omítnutou stavbu pod stanovou střechou krytou pálenými bobrovkami na husté laťování a završenou šestibokou lucernou krytou oplechovanou cibulí netypického tvaru s latinským křížem na makovici. Postavena je na čtvercovém půdorysu se čtvrtkruhy vybranými rohy. Fasáda členěna jednoduchým soklem a profilovanou korunní římsou, při proláklých nárožích pilastry. Ve východním hlavním průčelí je dvěma schodišťovými stupni přístupný vstup zaklenutý odsazeným plným obloukem a osazený původními levými dovnitř otvíravými rámovými dveřmi o dvou výplních (horní výplň prolomena šestihrotou hvězdou a pod ní dvěma vodorovnými řadami mandorlí mezi nimiž řada kosočtverců) s původním kováním. V severním průčelí slepé segmentové okno s profilovanou šambránou, v němž freska Nejsvětější Trojice. Jižní a západní průčelí bez otvorů.