kaple sv. Jana Nepomuckého s hasičskou zbrojnicí

Zděná hladce omítnutá kaple stojí v centru obce, je postavená na obdélném půdorysu, pod sedlovou střechou dvojitě krytou pálenými bobrovkami na řídké laťování, orientována k severovýchodu s hlavním průčelím obráceným na jihozápad. To má plným obloukem zaklenutou niku hlavního vstupu, která je proražena v mělkém rizalitu, vchod je osazen klasicistními jednokřídlými rámovými dveřmi s nadsvětlíkem. Vstup obíhá štuková profilovaná šambrána přetnutá hlavním klenákem. Průčelí má korunní římsu doplněnu na úplné kladí s vlysem, v němž je v rizalitu datace: „MDCCCLXXXXIII” (1893). Rizalit hlavního průčelí je akcentován zděnou vížkou předsazenou před křídla štítu, která jsou po stranách doplněna dvěma čtyřbokými nástavci zakončenými jehlany. Vížka je na každé straně otevřená jedním plně zaklenutým oknem, jen na hlavním průčelí jsou nad sebou okna dvě, má stanovou stříšku krytou pálenými bobrovkami na husté laťování, která je završena makovicí s latinským jetelovým plechovým křížem. Severozápadní dvouosé podélné boční průčelí má korunní římsu doplněnu na úplné kladí, v 1. ose dvoukřídlá ven otvíravá vrata v bráně zaklenuté stlačeným obloukem a ve 2. ose podélným plným obloukem zaklenuté okno opatřené ve špaletě mříží. Všechna okna obíhá profilovaná štuková šambrána. Jihovýchodní podélné boční průčelí má pouze profilovanou korunní římsu, bez doplnění na kladí. Severovýchodní štítové průčelí je bez členění a otvorů.