kaplička

Kaple je postavená na podélném půdorysu s hlavním průčelím obráceným k východu. To je prolomené mělkou segmentově zaklenutou nikou se vstupní osou, která je osazená původními jednokřídlými dřevěnými dveřmi rámové konstrukce. Přístupné jsou po dvou kamenných schodech. Po obou stranách vchodu jsou další dvě malé niky pro sošky, které se nedochovaly. Osy v průčelí jsou rytmizovány štukovou arkádou, kterou nesou čtyři pilastry. Štít nad bohatě profilovanou korunní římsou, která přechází i na boční průčelí, má půlkruhový tvar a po stranách je doplněný dvěma vysokými obelisky. Okraj štítu je profilovaný. Severní i jižní boční průčelí je prolomené půlkruhově zakončeným oknem, které je umístěné na střed fasády a zvýrazněné podokenní římsou. Osy mají původní dřevěné rámy, dělené na šest polí. Obě průčelí zhruba v polovině přetíná pásová římsa, která nad okny kopíruje jejich tvar. Západní (zadní) strana kaple je ukončena štítem se zvlněnými boky. Nad přední částí kaple je vztyčená šestiboká dřevěná lucerna s plechovou jehlancovou stříškou, která je zakončená kovaným křížem. Lucerna je otevřená šesti segmentovými oblouky. Sedlová střecha kaple je krytá pálenou střešní taškou bobrovkou.