kaple Korunování Panny Marie

Zděná omítnutá kaple, zasazená do terénu, má obdélný půdorys s mohutnou představenou hranolovou věží. Ta je jen o málo užší než vlastní kaple. V její dolní části je sokl, který přechází i na vlastní kapli (podle situace terénu). V severozápadní stěně věže je vstupní otvor, nahoře zakončený do mírného segmentového oblouku. Zabezpečený je mříží. Horní část věže odděluje římsa, situovaná zhruba ve stejné úrovni jako hlavní římsa vlastní kaple, avšak s odlišnou profilací. Na vstupní straně je nad římsou okenní otvor tvaru segmentového oblouku, v horní části věže jsou na všech stranách obdélná okna se segmentovým ukončením. Vyplněná jsou žaluzií s vodorovně kladenými lamelami. Věž má stanovou střechu, krytou plechovými šablonami. V jejím vrcholu je zasazená hrotnice s křížem, který má trojlistě ukončená břevna. Vlastní kaple má široká zkosená nároží, u nichž je na obou stranách lizéna, stěny zakončuje profilovaná hlavní římsa. Na jihozápadní a severovýchodní straně je ve stěně prolomen menší, téměř čtvercový okenní otvor, završený mírným segmentovým obloukem a zabezpečený jednoduchou mříží. Střecha kaple je sedlová s valbou na jihovýchodě, krytá bobrovkami. Dnes v interiéru se nachází původní vstupní otvor, ukončený segmentovým obloukem a lemovaný šambránou s hlavním klenákem, V něm je vepsán letopočet 1812. Nad vstupním portálem a v interiéru jsou dochovány zbytky maleb (nad portálem medailón se scénou Korunování P. Marie, v interiéru iluzivní oltář a rostlinné motivy na klenbě a v závěru kaple). Kaple je zaklenuta jedním polem křížové, segmentově stlačené klenby, podlahu tvoří cihelná dlažba.