síňová kaple Dobrá voda

Zděná kaple na protáhlém obdélném půdorysu, jenž postupně vznikal připojením předsíní obdélného půdorysu k malé svatyni, založené na čtverci. Dnešní podoba kapličky je srostlicí tří prostorů. Nejdříve vznikla síňka svatyně, zaklenutá segmentovou valenou klenbou s vysokou nikou, odsazenou stupněm a zavrcholenou ve tvaru konchy. Na této stěně závěru vně kapličky bylo zřejmě pouze přístřeškem kryto prameniště, v terénu zpevněné žulovými plotnami. Průběhem času a patrně díky hojnému počtu poutníků si provoz vynutil vpředu přístavbu předsíňky před svatyni, a stejně tak vzadu zděné krytí prameniště. Původní stavba kapličky měla oboustranně obloučkově zvlněný štít, jenž se již pouze částečně ve svém obrysu uplatňuje mezi přístavky, jejichž trojúhelné štíty zřetelně převyšuje. Obloučkové štíty jsou v obrysu lemovány kamennými tesanými články, kaple má na bocích fabionovou podstřešní římsu.Vstupní předsíň před vstupem do kaple je plochostropá, s čtvercovým vstupem, jehož výplň se nedochovala. Na opačné straně, za stěnou závěru, jenž je otevřen malým obdélným, železnou mříží krytým okénkem, je přistavěn zděný přístřešek nad pramenem, v podstatě obdoba předsíně, prostor je méně hluboký. Je plochostropý; strop je zaklopen pěti prkny, na nichž je patrně temperou namalován  výjev Nejsvětější Trojice korunující Pannu Marii.