sloup se sousoším Piety

Pískovcový sloup s Pietou je umístěný na hranolovém podstavci, který dosedá na širší kamennou základnu. Pata soklu je profilovaná do tvaru přímé zvonovnice, zatímco korunní římsa je několikrát odstupňovaná. Čelní strana podstavce je doplněná německým nápisem: „IOHANN ANDREAS / KEREL HAT LASEN / DIESE STATVA AVF / SETZEN LASEN ZV / EHRE GOTTES / DEN 8. IUNY 1726„. Na sokl dosedá štíhlý sloup s plastikou Piety. Patka sloupu je profilována výžlabkem a jedním prstencem s páskem. Hladký dřík s mírnou entazí je ukončený kompozitní hlavicí zdobenou akanty a čtyřmi volutami v nárožích. Krycí deska hlavice, která nese Pietu má hrany konklávně prohnuté a ozdobené na střed umístěnou květinou s šesti okvětními plátky. Plastika zobrazuje sedící Madonu, která drží v klíně tělo mrtvého Krista, pravou rukou podpírá jeho hlavu a levou jej drží za boky. Kristus má nohy pokrčené v ostrém úhlu a jeho bezvládně visící pravá ruka vyvažuje na druhé straně celou kompozici. Postava Madony je zahalená do splývavého roucha a vlasy má zakryté rouškou.