krucifix

Kamenný kříž s Ukřižovaným a Bolestnou P. Marií se nachází nad průjezdní komunikací po pravé straně ve směru Velká Úpa- křižovatka, nad pravým břehem řeky Úpy u cesty za Letenskou boudou. Sokl o rozměru 105x55x60 cm výšky, v čelním pohledu kartuše s rytým nedochovaným textem a vročením. Na soklu umístěn hranolový podstavec, který je konvexně a konkávně tvarován, v čelním pohledu reliéf s Bolestnou Pannou Marií- světice je oděna do splývavého šatu, s hlavou skloněnou k pravému rameni. Podstavec ukončen masivní, bohatě profilovanou přesahující římsou. Výška podstavce vč. římsy je 150 cm. Na soklíku vztyčen krucifix, tělo Krista s hlavou skloněnou k pravému rameni. Pod křížem klečící postava sv. Máří Magdalény. Materiál pískovec, celková velikost 480 cm.