síňová kaple sv. Jana Nepomuckého

Zděná, omítnutá výklenková kaplička je situovaná vlevo od cesty na hráz Opatovického rybníka. Jedná se o stavbu na pravidelném čtvercovém půdorysu s polokruhovým závěrem, se štítovým průčelím orientovaným na severovýchod. Štítové průčelí je členěno po obou stranách vstupu zaklenutého segmentovým obloukem bosovanými lisénami, které končí pod profilovanou korunní římsou, nad vstupem je plasticky provedený naznačený klenák. Vstupní otvor je vyplněn dřevěnými dveřmi, ve spodní polovině plnými, v horní polovině členěnými laťkami. Zděný štít má nepravidelný tvar s trojúhelníkovou atikou. Omítka je na některých místech oprýskaná. Střecha kapličky je sedlová, s navazujícím jehlancovitým zastřešením polokruhového závěru, krytá taškami bobrovkami kladenými na šupinu.