Hadí kříž

Sokl nesoucí kříž je zhotovený patrně z pískovce a je pojednán do podoby realisticky pojednaného osekaného zvrásněného pně - dolní část kmene stromu se dvěma mohutnými osekanými výběhy větví. Peň obtáčí zdola nahoru figura hada, jehož hlava spočívá na odseknutém výběhu větve; vedle hadovy hlavy na čelní straně soklu se nachází černé vpadlé mělké pole nepravidelného tvaru, v němž je vyryt a vyzlacen letopočet 1912 a tři horizontální linky. Na sokl nasedá černě natřený litinový kříž s vyzlacenými detaily. Dolní prodloužená část svislého břevna je širší, u rozšířené paty jsou dvě svázané ozdobné snítky s tulipánovitými květy, ve střední části je umístěna obdélná nápisová tabulka s orámováním s vytaženými rohy a s ozdobnými prvky v podobě volutek a listů, na tabulce zlacený nápis: Pochválen pán Ježíš Kristus. Na zadní straně tabulky je tlačeno patrně výrobní značení: 138 A 148. Kříž je kotvicový s břevny z proplétaných pásků, uprostřed křížení břeven se nachází kruh s hvězdami a uprostřed obdélná tabulka s plastickými zlacenými písmeny J.N.R.J. Na kotvicově zakončených břevnech kříže jsou ozdobné prvky v podobě vždy tří svázaných stonků s liliemi a tulipánovitými květy. Korpus je zlacený, schematicky pojednaný.