železniční most

Říční most je most ocelové nýtované přímopasové příhradové konstrukce s dolní mostovkou. Hlavním nosným prvkem mostu je dvojice spojitých příhradových konstrukcí. Vysoké příhrady spojeného nosníku se svislicemi otevřeného I průřezu, přes které přecházející diagonálně vedené pásy jsou spojeny příčnými ztužidly, rovněž otevřeného I profilu křížené diagonálami profilu T. Opačně orientované diagonální pásy na polovinách délky nosníku se uprostřed protínají. V místech obou vstupů na most je most ukončen portály čtyřbokého profilu završenými stlačenými oblouky. Most je ukotven ve vysokých kamenných tarasech nábřeží tohoto regulovaného toku řeky, z jihovýchodní strany je most uložen pevně, ze strany severozápadní spočívá na pohyblivých válečcích poskytujících pohyblivé lůžko. Mostní svršek na mostovce tvořené rovněž příhradovou konstrukcí v současnosti tvoří rošt příčně kladených dřevěných desek plnících roli chodníku pro pěší, opatřený jednoduchým kovovým zábradlím z vertikálních prutů procházejících dvěma vodorovnými pásy a završené přímým vodorovným madlem. Most má rozpětí 56, 112 m, výšku 6, 55 m, celkovou šířku 5, 23 m. Na jedné ze svislic je připevněna kovová destička s reliéfním nápisem: WITKOWITZ / 1898.