kostel sv. Bartoloměje

Jednolodní orientovaná stavba s odsazeným pravoúhlým závěrem kněžiště a čtyřbokou věží nad západním průčelím a obdélnou sakristií při jižní straně kněžiště. Fasáda vstupního průčelí je členěna rýhovanou bosáží, kordonovou římsou s triglyfy a nad ní nárožní bosáží. Průčelí je představen půlkruhový portikus se dvěma sloupy, završený bání. Portikus je přístupný pěti schodišťovými stupni. V patře nad vstupem je lunetové okno. Vstupní průčelí je završeno konzolovou korunní římsou, která nese nízkou střechu. Nad průčelím se tyčí hranolová věž, prolomená na každé straně jedním lunetovým oknem. Kolem oken a na nároží armatury. Korunní profilovaná římsa nese rovnou střechu s křížem ve vrcholu. Boční fasády jsou členěny nárožní bosáží a širokou arkaturou, která je na severní straně prolomena pravoúhlým vchodem s ostěním, v nadpraží návojová římsa na volutových konzolová. Vchod je přístupný pěti stupni. Kordonová římsa s triglyfy dělí fasádu horizontálně a nad ní jsou v arkaturách prolomena dvě lunetová okna s profilovanou archivoltou. Profilovaná konzolová korunní římsa nese nízkou zvalbenou střechu. Kněžiště je rýhováno v omítce, závěr je členěn vpadlým rámem a nad ním probíhá kordonová římsa s triglyfy. Horní část kněžiště je členěna nárožní bosáží a rýhováním bočních fasád, závěr je prolomen slepou lunetou s archivoltou. Korunní konzolová římsa nese nízkou zvalbenou střechu. Sakristie na jižní straně kněžiště je prolomena pravoúhlým vchodem na západní straně a třemi pravoúhlými okny na jižní fasádě. Profilovaná korunní římsa nese zvalbenou střechu. Interiér: loď je zaklenuta dvěma poli české placky mezi pasy, které dosedají na průběžnou profilovanou římsu. Kněžiště je zaklenuto konchou se dvěma pasy. Sakristie a podkruchtí jsou plochostropé, nad kruchtou koncha. Materiál: cihla, omítka, keramická krytina