panský zemědělský dvůr

Areál dvora je tvořen neúplně uzavřeným čtyřstrannným dvorem, vymezeným přízemními budovami východního, jižního, severního a západního křídla. Součástí areálu je samostatně stojící sýpka. Východní křídlo představuje přízemní budovu obdélného půdorusu, která je prolomená půlkruhově klenutým průjezdem s patníky. Vlevo od průjezdu 4 okenní osy, vpravo 4+pravoúhlý vchod+2 okna. Budova je jednotraktová a jsou v ní dochované valené a stlačené klasicistní klenby. Profilovaná korunní římsa nese střechu valbovou krytou bobrovkou. Na tuto budovu na nároží navazuje jižní křídlo chlévů, které je na východní straně ukončeno obytnou částí a na západě je k jižnímu křídlu přistavěna do hloubi dvora kovárna, neúplně uzavírající dvůr. Štítová stěna obytné části je prolomena třemi okenními osami s pravoúhlými šestidílnými okny. Fasáda je členěna lesenovým rámem. Trojúhleníkový štít je prolomen kruhovým větracím otvorem v šambráně a je členěn dvěma slepými pravoúhlými okny. Vchod do obytné části je z jižní strany, místnosti jsou plochostropé. Zděná hospodářská přístavba k obytné části je bez památkové hodnoty a mladšího původu. Jižní křídlo je členěno opěráky a prolomeno segmentově klenutými stájovými okny s odlehčovacím obloukem a v podstřeší dvojicemi větracích segmentoě klenutých otvorů. Fabionová římsa nese sedlovou střechu. Ze strany dvora vystupují ze zdi koňská poprsí. Severní křídlo je členěno obdobně. Sýpka je samostatně sotjící patrový objekt obdélného půdorysu 36x10m. Přízemí má trámový strop se soustavou podpěr a palubovou podlahou, při vstupu je umístěno vnitřní jednoramenné dřevěné schodiště do podkrovní části. Hambalkový krov s ležatou stolicí. Skloněné sloupce jsou opřany do vazných trámů. Hlavy šikmých sloupků jsou rozepřany vodorovnou rozpěrou, příčnou vazbu doplňují pásky protažené až do habáklů a krokví. Podkroví je uvolněno od soustavy sloupků a šikmých vzpěr. Střecha sedlová, krytá bobrovkou. V štítě pravoúhlý vchod a nad ním podávací otvor.