kostel sv. Ondřeje

Orientovaná jednolodní stavba s obdélnou lodí, užším půlkruhově uzavřeným presbytářem se dvěma obdélnými přízemními přístavky sakristie a křticí kaple po stranách, na západě s hranolovou věží mezi dvěma šnekovými schodišti. Stěny lodi trojosé, s kasulovými okny se šambránami. Závěr presbytáře se čtyřmi kasulovými okny (dvě po stranách, dvě v závěru). Uprostřed severní a jižní stěny lodi boční vchody s portály sedlové s volutkami v rozích, s rokaji, mušlemi a boltcovými ornamenty. Fasády členěny dvojicemi plochých pilastrů mezi okny, celou stavbu obíhá profilovaná podokapní římsa. Střecha kostela valbová, nad závěrem presbytáře s půlkuželem, krytá taškami. Přístavky sakristie a křticí kaple po stranách presbyáře mají okosená nároží, valbovou střechu s bobrovkami, vstupy s uchy a nadsvětlíkem, segment. uzavřená okna se šambránami s uchy, nároží s bosáží. Hranolová věž v západním průčelí má nárožní lisény, 2. a 3. patro je odděleno kordonovou římsou. Hlavní vchod s kamenným portálem je sedlový, v nárožích jsou volutky. Uprostřed nese vysoký klenák rovnou římsu. V nadpraží je vytesán zlacený nápis. Vpravo vedle vchodu je zazděna novodobá kamenná deska s popisem historie kostela. V patrech věže jsou jsou na průčelí okna v 1. patře se segmentově skládaným ostěním, ve 2. patře sdružené dvojité půlkruhově zaklenuté okno se šambránami s klenákem, ve 3. patře velké půlkruhově zaklenuté okno. Ve vrcholku stěn věže jsou ve všech stěnách hodiny, kolem kterých tvoří podokapní římsa vzhůru vypjatý půlkruhový oblouk. Střecha věže cibulová s osmibokým sanktusníkem, s makovicí a křížkem ve vrcholku. Po stranách věže jsou dva válcové přístavky šnekových schodišť, sahající až do 2. patra věže. Mají obdélný vstup ze zadní strany, jsou osvětleny třemi obdélnými okénky se segmentovým záklenkem dole i nahoře, s lisénami probíhajícími po stranách oken a nesoucími hlavní římsu, která sem přichází ze stěn lodi. Nad římsou schodiště pokračují závěrečným nástavcem s oválným oknem, jakou zakončena plochými helmovitými stříškami s cibulí a křížkem. Krytina věže i schodišť je plechová.