kaple

Kaple je situovaná v mírném svahu uprostřed obce, sestává ze dvou částí. Přední část je přístavek tvořící předsíň se zvonicí, převýšený nad zadní částí. Zadní část je původní barokní kaplí. Průčelí natočeno k silnici, orientace k západu (kolmo k silnici). Přístavek má na čtyřech stěnách nároží s bosáží v maltě, nade dveřmi vstupu supraporta na volutových ve tvaru trojúhelníku s křížkem ve vrcholu. Vstup dveřmi s profilovaným ostěním. Průčelí prolomeno třemi mělkými zasklenými nikami se sádrovými odlitky historických soch. Střecha přístavku je završena čtyřbokou věžičkou s lucernou a jehlancovou stříškou, uvnitř funkční zvonek. Po stranách přístavku obdélná okna s maltovou šambránou, vícetabulová. Kamenná podezdívka do výšky cca 42 cm. Původní kaple čtvercová s půlkruhovou konchou a vysazenými nárožími. Střecha sedlová, nad konchou zvalbená, ve středu zlomená, novější. Po stranách po jednom malém okénku, na výšku s kamenným ostěním. Pod okapem jednoduchá původní římsa. Ke kapličce vedou od silnice schody.