měšťanský dům

Jedná se o patrový měšťanský dům situovaný v pohledově výrazně exponovaném prostoru severní fronty domů Horního náměstí v centru města. Sestává z hlavní budovy, protilehlých dvorních objektů, kolny a dvora uzavřeného úsekem ohradní zdi s branou. Dvorní objekty mají nestejnou úroveň hřebenů střech. Průčelní fasáda je pojednána sgrafitovou rustikou, plastická klasicistní výzdoba fasády byla sejmuta v 60. letech 20. století. V domě se nachází v přízemí i v patře několik bytových jednotek. Patro je přístupné po kamenném schodišti s podestou, které je situované na konci západní strany průjezdu. Do bytů v patře a na schodiště na půdu se vchází z plochostropé chodby. V domě převažují prostory plochostropé, ale vyskytují se zde i místnosti s valenou klenbou a klenbou do traverz, v bytu v přízemí ve východní části domu se nalézají dvě místnosti členěné velkými segmentově uzavřenými nikami.