dům

Patrová budova, zasazená do terénu, je postavená na obdélném půdorysu. Severozápadní průčelí je pětiosé, všechny výplně otvorů jsou novodobé. V přízemí je ve střední ose vstup – částečně prosklené jednokřídlé dveře, chráněné zděným zádveřím s pultovou stříškou. Plocha kolem vstupní osy a nízký pruh nad chodníkem jsou obložené kamennými kvádříky s hrubým povrchem, zbývající plocha (s okny) je hladce omítnutá a vystupující. Vpravo a vlevo od vstupu jsou vždy dvě dvoukřídlá okna ve špaletě, s křídly rozdělenými dvěma vodorovnými velmi tenkými příčlemi. Stejná okna jsou i ve všech osách prvního patra, lemuje je jednoduchá dřevěná šambrána. Plochu patra pokrývají poměrně úzká vodorovně kladená prkna. Na dvouosém jihozápadním průčelí se střídají všechny tři druhy povrchu jako na severozápadě. Kámen se nachází v dolní části a okolo pravé osy (i v patře), hladká omítka je v levé části přízemí a po obou stranách pravé osy. Levá část patra je pokrytá prkny, stejně je tomu i u jižního nároží. V levé ose jsou stejná okna jako na severozápadní straně, v pravé ose je nízké sdružené okno ve špaletě, tvořené třemi částmi rozdělenými do kříže. Trojúhelný štít má obklad z vodorovných prken, v jeho středu je dvoukřídlé okno ve špaletě, nahoře vybíhající do trojúhelníku. Obě části rozdělují tři vodorovné a jedna svislá příčle. Protější severovýchodní strana domu je trojosá, mezi pravou osou a střední je větší rozestup než mezi levou a střední. Ve všech osách obou podlaží jsou stejná okna jako na severozápadě. Přízemí je až na kamenný sokl hladce omítnuté, stejně jako plocha kolem levé a střední osy v prvním patře. Pravá část patra, plocha u jeho severního nároží a celý štít kryjí vodorovně kladená prkna. Ve štítu je stejné okno jako na protější straně. Dům má sedlovou střechu, krytou vláknocementovou krytinou. Na obou stranách střechy vystupuje novodobá lichoběžníková půdní nástavba, sahající po většině šířky střechy a pokrytá vodorovně kladenými prkny. V ní jsou pravidelně rozmístěné čtyři dvojice jednokřídlých oken, rozdělených dvěma vodorovnými a jednou svislou příčlí. Boky a pultové střechy mají stejnou krytinu jako dům.