výtopna pilová

Přízemní zděná stavba na pilovitém půdoryse krytá sedlovými a pultovými střechami s hřebenovými nadsvětlíky a lepenkovou krytinou. Pilovitý půdorys tvořen stupňovitým řazením jednotlivých remíz s vjezdovými vraty v pološtítech. Vrata dvoukřídlá, plechová. Režné červené cihelné zdivo plasticky členěno lisénami, stupňovitými římsami štítů a korunními římsami s nakoso položenými cihlami. Okapové strany člení lisény mezi obdélnými okny s ŽB překladem. Původní průmyslová okna s tabulkami v kovové mřížce v některých částech 1. zazděna ve formě niky, 2. jinde novodobě zazděna bílou cihlou bez niky nebo červenou cihlou a vsazeno malé plastové okno nebo 3. nahrazena trojdílným dřevěným oknem s omítaným ostěním. V interiérech remíz dochován dřevěný krov, montážní jámy, ve střední části zázemí s kanceláří a koupelnou. Původní objekt upravován ve 40. letech 20. století, ve druhé polovině 20. století docházelo k rušivým, ale drobným úpravám okenních výplní a menším přístavbám.