městský dům

Dvoupatrový řadový městský dům na hloubkové parcele zakončené úsekem bývalé hradby. Fasáda s opadanou omítkou se obrací do ulice Dr. E. Votočka třemi okenními osami s novými okenními výplněmi (okna 1. patra jsou dvoukřídlá, dělená křížem, okna půdního polopatra dvoukřídlá, dělená na čtyři tabulky).Přízemí je prolomeno poloelipticky sklenutým obloukem podloubí, který dosedá na jednoduché hranolové pilíře s vysokými sokly. Od patra se odděluje jednoduše profilovaná kordonová římsa. Okna patra jsou na horní i spodní hraně rámována. Vertikálně jsou jejich okraje zdůrazněny vpadlou lištou- tato úprava fasády vznikla v době první republiky a stylově s ní koresponduje také výkladec osazený přes celou šířku stěny domu v podloubí. Výkladec má dvě výkladní skříně a ve středu v masivním dřevěném rámu dřevěné dveře s obdélným prolomením dělených na 2x 5 tabulek ve středu. Podloubí, oddělené od sousedních prostor polokruhovými pasy, je zaklenuto stájovými klenbami (segmenty do traverz). Zadní dvouosá fasáda je téměř bez omítek, do výšky horního okraje oken 1. patra vyzděná z lomového kamene místního původu s cihelnými vložkami kolem okenních otvorů. Následuje starší cihelné zdivo a půdní polopatro vyzděné ze současných tvárnic. Okna přízemí zachovávají původní výplně (z doby první republiky), dělené do kříže s horní odklápěcí částí. V levé krajní ose u hrany fasády je situován segmentově zaklenutý vstup bez dveřní výplně. Okna patra jsou pravoúhlá, levé s poničenou výplní, pravé bez výplně. Okna půdního polopatra jsou čtvercová, nová, stejná jako na hlavní fasádě. Dvorek je zatravněn, zakončen úsekem městské hradby, vyzděné z kamene, na kterou kolmo směrem do dvora zavazují krátké úseky parcelních zdí ze stejného materiálu (levá zeď je integrována do boční stěny zadního domku vedlejšího čp. 13). Střecha domu je sedlová s hřebenem souběžně s průčelím, s půdní vestavbou, zakončena novou neofunkcionalistickou nástavbou v podobě vystupujícího hranolu bílé barvy s pásovými okny.