městský dům

Řadový dvoupatrový městský dům na hloubkové parcele. Průčelí špinavě okrové barvy je do náměstí obráceno třemi okenními osami. Přízemí je prolomeno dvěma polokruhovými oblouky podloubí, které nasedají na krajích na hranolové pískovcové pilíře s římsovými hlavicemi a ve středu na osmiboký kamenný pilíř s vysoce plastickou hlavicí. Podloubí je sklenuto dvěma poli klenby se styčnými trojbokými lunetami, které jsou odděleny pasem. Stěna domu je do loubí prolomena segmentově zaklenutým otvorem novodobého výkladce vpravo a pravoúhlým kamenným profilovaným ostěním (přetaženým omítkou) s obdélným nadsvětlíkem a novodobou výplní, zcela na okraji podloubí vpravo pravoúhlý vstup bez rámování. Okna mají dvoukřídlé šestitabulkové výplně v hladkých šambránách. Nad přízemím probíhá hladká kordonová římsa. Korunní římsu tvoří dva hladké pásy, na které je nasazen štít s vykrojenými okraji a trojúhelným nástavcem. Ve středu štítu je prolomeno obdélné okno stejného typu a rámování jako okna v patře. Zadní fasáda zašlé okrové barvy je tříosá s okny hladce ve fasádě. Střecha sedlová se hřebenem souběžným s průčelím, krytá plechem.