kaple sv. Huberta

Kaple sv. Huberta je orientovaná stavba umístěná uprostřed trojúhelníkové návsi v obci. Kaple je postavená na podélném půdorysu s půlkruhovým závěrem a hlavním průčelím orientovaným na západ. Vstupní portál je osazený dvoukřídlými, rámovými dveřmi chráněnými kovanou mříží a obíhá jej štuková šambrána s uchy. Fasáda průčelí je vertikálně členěná pilastrovým řádem se čtyřmi pilastry. Dva pilastry rytmizují také volutový štít ukončený nízkým trojúhelníkem, korunní římsa štítu je bohatě profilovaná. Po stranách volutových křídel jsou dvě pískovcové koule a vrchol štítu je ozdobený dvěma piniovými šiškami, mezi kterými je umístěný kardinálský kříž. Po stranách vstupní osy a na střed štítu jsou prolomené tři segmentově klenuté niky se sochami světců, které jsou provedené z jemnozrnného okrového pískovce. Ve štítové nice je umístěné sousoší sv. Eustacha s jelenem. Plastika je vysoká přibližně 140 cm a zobrazuje světce ve vojenském šatu klečícího před jelenem. Jelen má dodatečně osekané paroží. V levém výklenku se nachází 120 cm vysoká socha sv. Václava. Světec drží v levé ruce praporec a pravou se opírá o štít, který je v horní i dolní části volutově stočený, střed štítu zdobí reliéf orlice. Sv. Jan Nepomucký umístěný v pravé nice a vysoký 120 cm je zobrazen v kontrapostu s pravou nohou nakročenou, v náručí drží velký krucifix a v pravé ruce má palmovou ratolest, oblečený je podle tradiční ikonografie. Severní i jižní boční průčelí jsou prolomená dvěma půlkruhovými okny, dvě podobná (užší) okna jsou také v závěru kaple. Okenní osy obíhá jednoduchá štuková šambrána a jejich výplně tvoří skleněná vitráž chráněná z vnější strany jemnou novodobou mřížkou. Nad závěrem kaple je vztyčený oplechovaný sanktusník otevřený osmi segmentovými oblouky. Věžička je ukončená cibulovou stříškou, která je ukončená latinským křížem. Nově byl na střed závěru prolomen zděný střešní vikýř. Kaple má sedlovou střechu krytou pálenou střešní taškou bobrovkou.