krucifix

Kříž je složen z kamenného podstavce do něhož je vetknutý litinový kříž. Podstavec sestává z kamenné základny na novém betonovém základu, na níž je umístěn trojitě odstupňovaný hranolový sokl (nově doplněný při restaurování v roce 2007). Na něm spočívá dřík z jemného pískovce, na jehož přední straně je reliéf sv. Antonína v řeholním rouchu, který na jedné ruce nese Ježíška a v druhé drží lilii. Na zadní straně dříku je vročení spolu s iniciály donátora A. Z. 1807. Boční strany dříku podstavce zdobí dekor s rostlinnými motivy. Podstavec završuje profilovaná a výrazně přesahující římsa (nově doplněná při restaurování v roce 2007) a původní patka, z jejíhož vrcholu je vztyčen vetknutý litinový kříž s korpusem Krista s destičkou INRI. Sokl podstavce a široká římsa jsou repliky původních rozpadlých částí, rozpadlé části reliéfní výzdoby dříku jsou domodelovány minerálním tmelem.