sousoší sv. Norberta

Rozměrné sousoší z pískovce má celkovou výšku cca 8,3 m. Široký stupňovitý trojboký podstavec s konkávně prohnutými stranami a okosenými rohy spočívá na dvou žulových stupních, směrem vzhůru se zužuje a jeho strany vybíhají do volut. Na dvou stranách na vybíhajících zvlněných římsách jsou sochy dvou klečících premonstrátů se sepjatýma rukama, v kněžském oděvu. Na třetí straně na volutách sedí postavy dvou andílků,z nich jeden chybí. Podstavec je završen římsou, na ní na čelní straně je ležící anděl. Z římsy vybíhá válcový podstavec s prstencem, na něm je v nadživotní velikosti postava sv. Norberta v řádovém rouchu s pláštěm, oběma rukama pozvedajícího zlacenou monstranci. Na zadní straně podstavce je reliéf s výjevem předání řeholního roucha sv. Norbertovi, pod ním je signováno: „Joseph Anton Winterhalder MDCCLIII“. Na ostatních stranách jsou výjevy ze života sv. Norberta. Sousoší je obehnáno nízkou kamennou zídkou do tvaru šestihranu, v jehož rozích byly podle starší fotografie sloupky.