sýpka se stájí

Třípodlažní budova sýpky se stájí je vystavěna na obdélném půdorysu a je zakončena sedlovou střechou krytou eternitovými šablonami. Exteriér sýpky je symetricky řešen, severozápadní i jihovýchodní průčelí jsou ve všech třech nadzemních podlažích jedenáctiosé. Fasáda obou průčelí má na některých místech opadanou a poškozenou omítku a je členěna horizontálně dvěma kordonovými římsami a je zakončena mohutnou odstupněnou korunní římsou. Plocha parteru je opatřena bosáží a všechna nároží jsou ve všech třech podlažích armovaná. Prostřední šestou osu v přízemí tvoří na obou stranách půlkruhově zakončený portál se širokým kamenným ostěním s rozměrným vrcholovým klenákem zobrazujícím pětilistou růži. Oba portály vyplňují dřevěné dvoukřídlé dveře svlakové konstrukce. V severozápadním průčelí je v druhé ose od východu navíc prolomen ještě jeden vchod, který je naopak pravoúhlý, lemovaný kamenným ostěním a s nadsvětlíkem nacházejícím se nad kamenným překladem. Dveře jsou dřevěné, dvoukřídlé, kombinované konstrukce. V jihovýchodním průčelí byl novodobě vybourán široký pravoúhlý vjezd, jímž se vstupuje do později vybudovaného přízemního přístavku, jenž nevykazuje žádné památkové hodnoty a je počítáno s jeho likvidací. Zbylé přízemní osy u obou průčelí jsou okenní, přičemž u většiny se jedná o segmentově zakončená okna lemovaná mírně vpadlými paspartami. Výjimku tvoří dvě okna ve východní části severozápadního průčelí, z nichž jedno je naležato obdélné a lemované kamenným ostěním a druhé okno při severním nároží je větších obdélných rozměrů, dvojité, dvoukřídlé, členěné do T a lemované také lehce vpadlou, avšak poškozenou paspartou. Ostatní okna obou průčelí jsou obdélná, dvou velikostí, lemovaná kamennými paspartami a vyplněna kovanými mřížemi. Také obě štítová průčelí jsou téměř shodně řešena. Ve všech třech nadzemních podlažích, stejně jako v úrovni štítu jsou prolomeny dvě okenní osy, pouze v nejvyšší části štítu je na středové ose prolomeno pouze jedno okno. Okna jsou, kromě přízemních, segmentově zakončených, pravoúhlá, lemovaná kamennými paspartami a s kovanými mřížemi osazenými v okenních ostěních. Fasáda v úrovni všech třech nadzemních podlaží je členěna stejně jako obě výše popisovaná průčelí, pouze s tím rozdílem, že štítová, profilovaná, kordonová římsa je kryta prejzy. Výška štítů lehce převyšuje výšku celé střechy. Oba trojúhelné štíty jsou po obvodu lemované mělkou profilací. Ve spodní části štítu mezi oběma okny je umístěno štukové zrcadlo, které bývalo pravděpodobně bez další výzdoby.