věžový vodojem

Vodárenská věž se nalézá na zatravněném pozemku oploceném drátěným pletivem naproti výrobnímu areálu. Věžový vodojem patřil k protilehlé továrně, kterou zásoboval vodou. Jedná se o romantizující věžovou stavbu s gotizujícími prvky v exteriéru. Dolní část objektu válcová mírně kónická, z cihelného zdiva, omítaná hrubou omítkou se strukturou, barevnost - lomená žlutá v kombinaci s šedobílými detaily. Fasáda je členěná obíhajícím cihelným omítaným soklem se zkoseným horním okrajem a osmi okny symetricky uspořádanými vždy po dvou nad sebou; pět oken je slepých a tři jsou funkční (jedno okno nad vstupem a dvě nad sebou na zadní straně věže) osazená dřevěným rámem se skleněnou výplní dělenou do patnácti tabulek. Okna mají pasparty a dekorativní orámování z cihel, nahoře nad obloukem je cihelné orámování širší. Portálek se vstupem do vodárny je završen lomeným obloukem a po obvodu opatřen cihelným orámováním a paspartou stejně jako v případě oken. Tympanon je bez výzdoby, pokryt hrubou omítkou. Vstup do interiéru je pravoúhlý, osazený kovovou zárubní a pravděpodobně novějšími dřevěnými dveřmi. Dolní válcová část věže je završena římsou z neomítaných cihel, která je tvořena prstencem z několikanásobných odstupňovaných hladkých pásů a středového dekorativního pásu z předstupujících cihel kladených na šířku. Na tuto římsu navazuje horní bedněná osmiboká část věže předstupující před dolní válcovou část. Její spodní část je tvořena osmi lichoběžníkovými poli sestávajícími z vodorovně kladených prken. Horní rozšířená část s nádrží na vodu sestává ze svisle kladených prken s ozdobným šípovitým zakončením v dolní partii; je zde situováno jedno lomené okénko s dřevěným rámem členěným do osmi tabulek. Stříška nízká jehlancovitá patrně plechová (v době dokumentace pokryta souvislou vrstvou sněhu) završená ozdobnou plechovou korouhvičkou.