kostel sv. Lamberta

Jedná se o kostel situovaný v dominantní poloze na severním okraji obce ve vyvýšené poloze na terase zpevněné na východě kamenným tarasem. Kostel je jednolodní, na obdélném půdorysu, s polygonálním presbytářem s přilehlou obdélnou sakristií při severní straně, při západním průčelí kostela je předsazena hranolová věž. Střechy nad lodí, presbytářem a sakristií jsou valbové, nad presbytářem polygonální dřevěná věžička — sanktusník s plechovou jehlancovou stříškou završenou plechovou makovicí. Fasády presbytáře, lodi a objektu sakristie členěny jen málo zřetelným soklem a pokryty kvádrováním, prolomeny polokruhově uzavřenými okny s paspartami, v případě sakristie obdélnými okny s paspartami, nad okny presbytáře a lodi situovány ozdobné pravděpodobně terakotové rozety, fasády završeny profilovanou korunní římsou. Hlavní vstup do kostela na jihu vedoucí do podkruchtí pravoúhlý s kamenným ostěním, vedlejší jižní vstup do lodi je zrušen a zazděn, ale je stále patrný, i ostatní vstupy jsou pravoúhlé s kamenným ostěním. Před západním průčelím lodi je předsazena hranolová věž vysoká 17 m s nejvyšším patrem dřevěným, vysazeným na krakorcích, střecha věže dlátková, krytá novějšími prejzy, věž je prolomena několika svislými úzkými okénky, fasáda hladká bez členících prvků. Věž je přístupná z jihu z malého schodišťového přístavku s pultovou stříškou krytou taškami.