hostinec zvaný Stropník

Objekt čp. 31, hostinec zvaný Stropník stojí v centrální části Oseka. Jedná se o barokní, nárožní, zděnou, omítanou stavbu se sedlovou střechou na východě s valbou krytou režnými bobrovkami. Střešní rovinu prosvětlují v řadě umístěna volská oka. Dnes je objekt složený ze dvou obdélných budov, k původní nárožní budově byl přistavěný patrový trakt. Silniční průčelí původní části je tvořeno šesti okenními osami, ve druhé ose zleva v přízemí se nachází obdélný vchod a třetí osa je tvořena mělkým rizalitem. Patro odděluje pásová římsa. V osách se nacházejí obdélná okna, které rámuje šambrána s ušima. Parapety oken v patře jsou obohaceny o parapetní římsu, která plynule přechází ve štukové motivy obdélníku s vykrojenými rohy, diamantovým řezem a čabrakou. V rizalitu nad oknem v přízemí je vložena kartuš s maskaronem s opatským znakem a letopočtem 1754. Boční stěna je tvořena pěti okenními osami v patře, čtyřmi v přízemí. Druhá osa zleva v patře je tvořena sdruženým oknem a v přízemí chybí. Parapetní část je zdobena obdobně jako na hlavním uličním průčelí. Zadní průčelí, má dvě původní okenní osy a dále je tvořeno přístavbou. K západní stěně původní části je přistavěná obdélná budova se sedlovou střechou, jejíž hřeben převyšuje starší objekt. Fasádu rámují nárožní pilastry s kanelovaným dříkem a hlavicí. Přízemí je bosované s pěti kruhem zaklenutými okny se zdůrazněnými vrcholovými klenáky. V patře se nachází deset půlkruhově zaklenutých výrazně obdélných oken s novodobou výplní v dřevěných profilech.