textilní manufaktura

Objekt č.p. 32 se nachází v centrální části obce u hlavní komunikace. Budova je zděná omítaná solitérní patrová stavba s polovalbovou střechou krytou taškami. Jižní strana směřuje k silniční komunikaci a je členěna průběžnou patrovou římsou a zakončena korunní římsou. Průčelí je tvořeno deseti okenními osami. V sedmé ose zleva se nachází mělký rizalit ohraničený pilastry s dveřním otvorem se šambránou s hlavním klenákem. Přízemí je bosované a v osách se nachází obdélné okenní otvory vyplněné kovovými mřížemi a ohraničené profilovanými šambránami. V patře jsou obdélné okenní otvory se šambránami a obdélnou výplní. Patra jsou oddělena v nároží konkávně projmutím pásem orámovaným kordonovou a parapetní římsou. Nad okenními otvory se nachází nadokenní římsa na konzolách. Východní průčelí je tvořeno dvěma okenními osami a v zásadě dodržuje schéma hlavního průčelí. Ve štítu se nachází dva malé obdélné otvory. Západní průčelí je stejné jako průčelí východní a navazuje na něj přístavba, která v celkové dispozici budovy tvoří písmeno L. Přístavek je přízemní budova obdélného tvaru se sedlovou střechou krytou taškami.