kostel sv. Michaela archanděla

Kostel je zděný jednolodní, na obdélném půdorysu s presbytářem, k němuž jsou symetricky napojené dvě patrové sakristie a s půlkruhovým závěrem. Severozápadní průčelí je – stejně jako celý kostel - bez soklu. Ve střední části fasády je mírný rizalit s o něco užší horní částí. V rizalitu se nachází vstup v kamenném portálu s patkami, ušima a hlavním klenákem. Vnější okraj portálu je zvýrazněn - kromě patek. Dveře jsou nové, jednokřídlé dřevěné, rámové konstrukce, s vypouklými výplněmi. Před vstupem je nově zbudované zádveří s vodorovně bedněnými bočními stěnami a vpředu pak s železnou mříží z ozdobně zvlněných diagonálně vedených prutů. Zádveří má stříšku, krytou plechem. Nad vstupem je obdélné okno ve špaletě, ukončené segmentovým obloukem. Kolem okna je kamenné ostění s ušima, nahoře zkosenýma a s hlavním klenákem. Okno má dřevěný rám, členěné je jednou svislou a třemi vodorovnými příčlemi na osm polí. Zasklené je poloprůhledným sklem. Stěnu lodi vpravo a vlevo od středního rizalitu člení pouze dvě lizény. Průčelí zakončuje atikový nástavec, jehož boční strany jsou v líci s lizénami a jsou nahoře prohnuté. Střední rizalit pokračuje i v tomto nástavci a jeho vysoká stěna vrcholí trojúhelným štítem. Na bocích nástavce jsou lizény - opírají se o hlavní římsu, která dále do středu severozápadní stěny nepokračuje. V ose lizén je na každé straně nástavce architektonický článek tvaru obelisku. Uprostřed nástavce je vysoká, půlkruhově zakončená nika – dnes prázdná. Štít lemuje značně přesahující římsa, na vrcholu štítu je hranolový podstavec se subtilním kovovým křížem, jehož ramena jsou ukončena trojlisty. Jihozápadní průčelí lodi člení lizénový rám (svislé lizény jsou u obou nároží, vodorovná pod hlavní římsou), je trojosé. Ve všech třech osách se nachází okno - stejné, jako v severozápadním průčelí lodi. Ve střední ose je kromě okna ještě vstup. Dveře jsou nové - obdobné jako severozápadní - a rovněž portál má stejný tvar, jako jeho severozápadní protějšek. Opakuje se zde i nové zádveří před vchodem. K lodi se na pravé straně napojuje patrová přístavba sakristie – stejně vysoká, jako loď a presbytář, s nimiž má společnou střechu. Přístavba oproti lodi předstupuje, přechod lodi v sakristii je oblý. V jihozápadní stěně sakristie je v přízemí i patře okno ve špaletě, lemované kamenným ostěním. Dřevěné okno rozděluje vodorovná příčle na poloviny, dolní okno má navíc ještě vnější mříž – podobnou jako u zádveří vstupů. Přechod v presbytář je konvex-konkávní, konkávní část je předstupující. Presbytář má půlkruhový závěr, členěný lizénovými rámy (svislé lizény jsou po stranách a dále mezi okny, vodorovná je pod hlavní římsou) a rovněž třemi okny – opět stejnými, jako výše popsané. Střední okno je dnes zazděné. Severovýchodní průčelí je stejné, jako jihozápadní, pouze zde chybí vstup. Kostel má sedlovou střechu, nad presbytářem půlkuželovou, krytinou jsou asfaltové šablony, tvarem imitující cihly. Na severovýchodní straně střechy je nový zděný komín a za ním výlez na střechu. V úrovni osy první od severozápadu je ve střeše kostela osmistěnná zvonička, dole pokrytá stejným materiálem, jako je na střeše. Následuje část, tvořená pouze dřevěnými sloupky a zvoničku ukončuje cibulovitá plechová střecha. Na střechu navazuje vysoký úzký nástavec, vrcholící makovicí s křížem.