kaple Vzkříšení Páně

Kaple je zděná, omítnutá, na obdélném půdorysu s trojbokým závěrem. Severozápadní průčelí (vstupní) má v dolní části nízký sokl s hrubou omítkou. Uprostřed průčelí je vstup do kaple, přístupný po dvou kamenných schodech. Vstupní portál je ústupkový vyžlabený, hrotitý (zejména na vnitřní straně, směrem k vnějšku oblouk ztrácí špičku). Pravděpodobně je kamenný, povrch je opatřen nátěrem. Nad vrcholem portálu je reliéfní kytka, rovněž natřená. Vstupní dveře jsou dvoukřídlé dřevěné, rámové konstrukce, z více než poloviny prosklené (tmavě žlutým buňkovitým sklem). Střední sloupek dveří má patku a ozdobnou hlavici s vegetabilními motivy. Nad dveřmi je prosklený nadsvětlík (se stejným sklem), uprostřed s kruhem a ve cviklech pak s trojlisty. Dveře chrání vnější kovaná dvoukřídlá mříž, tvořená diagonálními pruty s ozdobnými spoji. Nahoře má tvar tudorského oblouku, z něhož vzhůru směřují svislé pruty, ukončené plaménky, na každém křídle mříže je také jetelový kříž. Zámek je umístěn v ozdobném štítku, na pravém křídle mříže je připevněna malá kasička s křížkem. Podle nápisu na mříži je jejím autorem zámečník Jan Maštalíř, který ji zhotovil v roce 1994. Po obou stranách od vstupu je na severozápadním průčelí nika tvaru lomeného oblouku, dole s profilovanou římsou. Má pouze dvě stěny, a to na bočních stranách, vpředu a vzadu je prolomen arkádový oblouk, ukončený trojúhelným štítem. Stěny jsou u pat oblouku zesíleny soklem, na bočních stranách pak opěrákem. Štíty a horní část plných stěn lemuje profilovaná římsa, zvonička vrcholí komolým jehlanem, na němž je usazen kamenný kříž. Ve zvoničce je zavěšen malý zvon. Jihozápadní průčelí (pravé boční) je jednodušší. Tvoří ho loď a jedna ze tří stěn závěru. Obě stěny člení lizénový rám, loď má v dolní části nízký soklík. Ve stěně lodi je dosti vysoké okno, zakončené lomeným obloukem. Je zasazené ve směrem ven se rozevírající špaletě, pod oknem je mohutný šikmý parapet. Okno je dřevěné, členěné do tvaru dvou lomených oblouků a horní čtyřlisté kružby, zhruba v polovině okno zpevňuje jedna železná vodorovná příčle. Presbytář je třístěnný, střední stěna je rovná, obě boční pak situované nakoso. Všechny tři stěny opět člení lizénový rámec, sokl je u pravé zkosené stěny pouze naznačen, u střední stěny velmi nízký, u levé zkosené stěny pak vyšší. Obě boční stěny jsou bez otvorů, ve střední stěně je menší okno tvaru trojúhelníku s vypouklými stěnami, v kterém je zasazen trojlist. Vlastní okno není členěné. Zasklené je - jako všechna okna v kapli - novým buňkovitým sklem. Severovýchodní průčelí kaple je stejné, jako jihozápadní, pouze sokl je zde o něco vyšší. Na lizénách u nároží se severozápadním průčelím je v horní části podobný ozdobný mřížový motiv, jako na vstupním průčelí. Všechny fasády kromě vstupní ukončuje profilovaná hlavní římsa. Kaple má sedlovou střechu, nad presbytářem jehlancovou, krytou plechovými šablonami. Na její severovýchodní straně je u hřebene u zvoničky otvor výlezu na střechu. Ve střeše u hřebene na levé straně je výlez.