vila Hugo Hechta

Uličnímu průčelí monumetální vily dominuje střední předsunutá sedmiosá část zvýšeného přízemí tvořící terasu druhého podlaží s půlkruhovým předloženým portikem v ose neseným dvěma dvojicemi dórských sloupů, před nějž ještě předstupuje dvouramenné schodiště. Pravá část přízemí pokračuje dvěmi okenními osami, levá čtyřosým válcovým rizalitem v nároží se stupňovitou kordonovou římsou druhého podlaží. Zvýšené přízemí na kamenném soklu se čtvercovými okny suterénu je prolomeno velkými obdélnými dvoudílnými okny v mělkých špaletách. Druhé podlaží pětiosé prolomeno obdélnými okny a vstupy na terasu ohrazenou bílým kovovým ornamentálním zábradlím. Třetí do střechy vložené podlaží tvoří v uličním průčelí dlouhý vikýř s pěti malými téměř čtvercovými okny zvýrazněnými cihlovými šambránami. Levé boční průčelí členěno úzkým věžovitým rizalitem. V zadní části na objekt navazuje přízemní rameno s arkádami.