sýpka

K venkovské usedlosti čp. 18 náležející, z kamene zděná, patrová a částečně podsklepená budova sýpky stojí volně vedle obytného stavení, které dotváří prostranství návsi. Sýpka je neomítnutá, střechu má sedlovou, krytou bobrovkou. Komory v přízemí jsou zaklenuté plackovými cihlovými klenbami, z kamene sklenuté jsou prostory v podsklepené části. Podélné okapové průčelí ve dvorní části je pětiosé. Na druhé a čtvrté ose jsou pravoúhlé, dřevěným ostěním vymezené vchody, odpovídající dvěma komorám. Na zbývajících třech osách jsou malá obdélná, segmentově zaklenutá okna jištěná mříží. Prostřední z nich je zaslepeno. V patře je vedle sebe prolomeno pět segmentově zaklenutých obdélných otvorů. Obě nároží při štítových průčelích, která nejsou nijak členěna, vyjma kruhového průduchu ve vrcholu štítu, jsou zesílena. Rovněž vnější podélné okapové průčelí není nijak členěno. Zápraží je kryto pultovou stříškou krytou bobrovkami a nasazenou zhruba v úrovni stropu přízemí.