jámová budova a těžní věž C1

Jámová budova je zděný objekt na obdélném půdorysu, v jehož středu je zasazená těžní věž. Na dvoupodlažní část navazují dvě vnější podélná jednopodlažní křídla, přičemž objekt není osově souměrný a obě křídla nejsou stejně dlouhá. Celá budova je omítnutá, v nárožích členěná lizénami, s korunní římsou, u vlastní jámové budovy je obloučkový vlys. Obdélná průmyslová okna jsou dělená, kovová, ve vlastní jámové budově ukončená do segmentového oblouku. Ve štítech jámové budovy jsou tři vysoká úzká okna, z nichž střední je vyšší. Do objektu se vstupuje kovovými členěnými vraty z jihovýchodní strany. Všechny části budovy mají sedlovou střechu. Ve vlastní jámové budově je vestavěné podlaží na ocelové konstrukci, konstrukce krovu je ocelová nýtovaná, krytá vlnitým plechem. Nýtovaná ocelová těžní věž je příhradové konstrukce.