sloup se sochou P. Marie

Skulpturu tvoří sokl a sloup s vrcholovou plastikou – dvojsochou P. Marie – Immaculaty. Sokl stojí na zhruba čtvercové základně, na kterou navazují dva stupně. Dolní stupeň je širší, oba pak mají zvýrazněný horní okraj. Sokl má dole podstavec, následuje dvoustupňová konvex-konkávní, směrem vzhůru se zužující část. Na přední stěně podstavce je vyrytý letopočet – 1714 (na vnějších okrajích letopočtu je ozdobný linkový motiv zvlněného tvaru, orientovaného na výšku). Hranolový sokl má všechny stěny prosté, bez výzdoby či nápisů, ukončuje ho přesahující, směrem vzhůru se rozšiřující římsa. Nad soklem se zvedá vysoký sloup s entazí, stojící na konvex-konkávně profilované patce. Sloup je ukončen hlavicí s poměrně bohatou sochařskou výzdobou. Pod profilovanou horní římsou se nachází voluta, v jejíchž závitech je upevněný feston. Ve středu festonu je velký rozvitý květ růže, obklopený šesti listy (na každé straně po třech). Nad festonem a zároveň ve středu horní římsy je situována okřídlená andílčí hlavička s kučeravými vlasy, otevřenýma očima a zavřenými ústy. Pod hlavičkou jsou dvě křidélka, směřující konci per do středu. Takto jsou zhotoveny všechny čtyři strany hlavice (s drobnými odchylkami v provedení). Na vrcholu sloupu stojí dvojsocha P. Marie – Immaculaty. P. Marie stojí s nakročenou pravou nohou na zeměkouli, obtočené zvlněně ležícím hadem, a na srpku měsíce, umístěném v horní části zeměkoule (špičky měsíčního srpku směřují vzhůru). Marie je oblečena do šatů s dlouhým rukávem a do řasnatého pláště, který splývá ze zad přes levou paži a pod pravou paží směrem ke středu. Šat je členěn do dosti hlubokých, rozevlátých záhybů. Paže jsou pozdvižené, ruce sepjaté v gestu modlitby. Hlava je zakloněná a nakloněná k pravému rameni, oči hledí vzhůru. Obě části dvojsochy jsou spojené poměrně malým úsekem zad a mají stejný vzhled (s drobnými odchylkami provedení).