hostinec

Budova má zvenčí monoblokový charakter se sedlovou střechou, vestavěný do prudkého svahu. Režné zdivo kombinuje lomovou opuku s cihelnými konstrukčními prvky a architektonickými články, jeho úprava nicméně prozrazuje, že původním záměrem zřejmě bylo objekt omítnout a dotvořit detaily ve štuku. Sedlová střecha rovnoběžná s hlavním průčelím je kryta eternitem. Vstupní průčelí je třípodlažní, s pravidelným pětiosým rozvrhem fasády, střední osa je zvýrazněna mělkým rizalitem zakončeným trojúhelným štítkem. V patrech je kompozice rozehrána střídáním jednoduchých a sdružených oken spojených se střídáním rovných nadokenních říms a trojúhelných frontonů, 2. patro rizalitu je akcentováno dvojicí půlkruhově uzavřených oken (v jednom z nich torzálně dochovaná barevná skleněná výplň) a nad nimi ještě kruhovým okénkem do půdy. Vstup rámuje široký pravoúhlý pískovcový portál s výtvarně hodnotnými neoslohovými dřevěnými dveřmi. Průčelí do dvora je v podstatě dvojosé, přičemž okna v patře a ve štítě jsou zaslepena. V levém nároží, bez pohledového uplatnění je vložen v přízemí vstup a nad ním dveře na pavlač přilehlé maštale. Trojúhelný štít odděluje z cihel vyskládaná zubořezová římsa. Protilehlé boční průčelí je čtyřosé, symetricky členěná levá trojosá část je třípodlažní, pravá osa, se vstupem na terasu je pouze dvojpodlažní. Původní neoslohové dveře jsou dochovány, v současné době v opravě. Směrem do svahu je k průčelí protažena střecha a prostor po obvodu druhotně vyzděn, vstupní dveře jsou novodobé.