maštale

Budova obdélného půdorysu se sedlovou střechou, až do výše podlahy 1. patra zapuštěná do svahu. K budově hostince se připojuje krátkým překryvem v nároží. Přízemí i stěny patra kromě průčelí jsou vyzděny z lomové opuky, s cihelnými záklenky a šambránami dveří, zbytky hrubě nahozených omítek jsou patrné pouze na štítech. Průčelní stěna v patře je provedena jako roubená s omazávkou a vápenným olíčením, podél celého objektu je torzálně zachována dřevěná pavlač. Krytinu střechy tvoří staré ražené tašky (snad dokonce cementové?). Prostory jsou řazeny aditivně za sebou, se vstupy ze dvora. Na konci je prostor pravděpodobně pro vozy (přístup širokými segmnetovými vraty), vedle prostor stáje či chléva zaklenutý dvěma poli ploché cihelné segmentové klenby do nízkého segmentového pasu se zazděným kovovým táhlem. Prostor nad sklepem přístupným nově z chodby hostince, prostupuje přes obě podlaží a má v úrovni krovu povalový strop bez povrchové úpravy. Vede tudy dřevěné schodiště na pavlač, ostatní prostor sloužil pravděpodobně jako sklad. Zajímavým dokladem stavebního vývoje jsou sýpková okénka ve dvou patrech východní zdi (tedy sousedící se schodištěm hostince), která jsou patrně pozůstatkem nějakého drobného špýchárku, který byl zřejmě pojat do novostavby a využit pro schodiště do patra, což by vysvětlovalo jeho atypickou nárožní polohu. V patře jsou dále z pavlače přístupné prostory členěné dřevěnými příčkami, kvůli zateplení obložené na vnitřní straně kamenné zdi od svahu prkny. Sloužily k přechodnému či sezónnímu ubytování pravděpodobně čeledě nebo jako ukládací komory. Zde jsou stropy opatřeny hliněnou omazávkou slámou omotaných povalů. Krov je jednoduchý, hambalkový. Nad pavlačí jsou místy dochovány trámy s typickým ozdobným zakončením trámů, charakteristických nejdéle pro 1. pol. 19. století. Strop nad pavlačí má prkenný podhled.