zvonička se zvonkem

Zvonička je situována zhruba uprostřed nevelké rabizační ulicové vsi před domem čp.17, jenž je pozůstatkem (po přestavbě střechy již ne zcela autentickým) původní roubené zástavby a jenž pro ni vytváří vhodnou dobovou kulisu. Dřevěná sloupková zvonička nesoucí drobný zvonek v rozsoše je zastřešena kuželovitou oplechovanou stříškou s kovaným dvojramenným křížkem ve vrcholu. Spodní část sloupku, původně zřejmě přímo vetknutá do země, je uhnilá a druhotně železnými pásy připevněna k betonovému pilířku. Na spodní části rozsochy je nezřetelný rytý rámeček s vročením, bohužel ne zcela čitelným, začínajícím snad 18.. Zvonek (o průměru 20 cm a výšce 25 cm) zdobí reliéf sv. Vavřince a ornamentální reliéfní bordura.