kostel Neposkvrněného početí Panny Marie

Jednolodní stavba s odsazeným presbytářem s polygonálním závěrem zpevněným opěrnými pilíři, s mohutnou hranolovou věží přiléhající k severnímu průčelí lodi a presbytáře a s předsíní přistavěnou k jižnímu průčelí lodi. Na čelní straně armované opěráky závěru presbytáře vyrůstají z robustních soklů, jsou jednou odstupněné, členěné podbrádkovými římsami a kryté pulty. Loď je zaklenuta valeně s výsečemi, patky kleneb dosedají na svazkové pilastry s římsovými hlavicemi, presbytář za vítezným obloukem zaklenutým stlačeným obloukem je zaklenut gotickou paprsčitou klenbou s profilovanými žebry protínajícími se v trojlaločném a kosodélném svorníku. Trojlaločný svorník nese reliéfní kolčí štít se znakem, kosodélný svorník po obvodu zdobený motivem přetínavých prutů má uprostřed vpadlinu rovněž s reliéfním dekorem. Vstup do sakristie z presbytáře je umožněn lomeně zaklenutým portálem profilovaným zkosením, výžlabkem a oblounem, který ve spodní části přechází do válcových patek zdobených reliéfním rastrem kosočtverečných vpadlinek. Pod patkami má spodní třetina ostění portálu ostrou hranu. Při portálu do sakristie je do zdi vsazeno pravoúhlé sanktuarium s profilovaným kamenným ostěním. Z předsíně do lodě vede pozdně gotický kamenný sedlový portál v horní části bohatě zdobený motivem přetínavých prutů, heraldicky pravý vertikální pilířek ostění je členěn výžlabkem a oblounem přecházejícím v tordovanou válcovou patku, novější levý pilířek je hranolový nečleněný.