kaple

Drobná sakrální stavba téměř čtvercového půdorysu s odsazeným pětibokým závěrem. Loď (na jižní a severní straně) je prolomena po jednom okenním otvoru zakončeným lomeným obloukem. Na západní straně je vstupní portál s rovným nadpražím, nad vchodem je ve štuku datace 1903. Vstupní štukový portál je hrotitě završen s plastickým křížem ve vrcholu. Průčelí jsou završena trojúhelníkovými štíty s profilovanou korunní římsou, která nese průnik sedlových střech, v jejichž průsečíku se tyčí sanktusníková vížka, na všechny čtyři strany otevřená, s jehlancovou střechou a makovicí s křížkem ve vrcholu. Pětiboký nečleněný závěr je zastřešen tvarově odpovídající střechou s profilovanou korunní římsou. Materiál: kámen, cihla, omítka, krytina-plech